Lőtérszabályzat

LŐTÉRSZABÁLYZAT

 1. A lőtér kizárólag sörétes jellegű, 12-16-20 kaliberjelű és D kategóriájú lőfegyverrel, 28g-os max. 2,5 mm átmérőjű sörétes lőszerrel, illetve muzeális fegyverrel folytatható lövészet.

 2. A lőtéren 21 lőállás használható.

 3. Tereplőtereken a lövészet ideje alatt a golyófogókon (koronglövő lőtereken a veszélyességi terület határán) piros zászlót (bóját) kell elhelyezni, ezenkívül a veszélyeztetett területeken biztonsági őröket kell felállítani.

 4. Lövészetet csak lövészetvezető jelenlétében szabad végrehajtani.

 5. A lőtéren tartózkodók a lövészetvezető (lőtérvezető) utasításait kötelesek betartani.

 6. Lőtérre lőfegyvert csak nyitott zárdugattyúval (billenő csövű lőfegyvert megtörve) ürített állapotban szabad bevinni.

 7. Lőfegyvert csak a kijelölt helyen (puskaállványon, asztalon) szabad tartani. Lőfegyvert, lőszert másnak átadni, vagy lőállásban őrizetlenül hagyni tilos.

 8. A lőállásban csak a lövők és a lövészetvezető (versenybírók) tartózkodhatnak

 9. Lőtéren kizárólag a kihelyezett célra vagy céltáblára, illetve fegyverpróba esetén a mögötte lévő golyófogóba szabad lőni.

 10. Meghibásodott vagy eldugult lőfegyverrel lövést leadni tilos! Töltési, ürítési vagy egyéb akadályt azonnal jelenteni kell a lövészetvezetőnek. Meghibásodott lőfegyvert csak a lövészetvezetőnek (versenybírónak) szabad átadni. Az átadásnál közölni kell a lőfegyver töltött vagy töltetlen állapotát.

 11. A lőállások elé menni csak lövészetvezető előzetes engedélyével szabad!

 12. A jelzőállásban kizárólag a lövészetvezető által kijelölt személyek tartózkodhatnak.

 13. A lőtéren kizárólag a kijelölt úton szabad közlekedni.

 14. A jelzőállásból csak a lövészetvezető utasítására, jelzésére szabad kijönni, a lőfegyvert vagy lőszert a célhoz kivinni tilos!

 15. A lőfegyver karbantartását csak a kijelölt helyen szabad végezni. Helyszíni javítást    (alkatrészek cseréje stb. ) csak az arra jogosult végezhet.

 16. A lövészetvezető azokat a lövőket, akik a biztonsági szabályokat nem tartják be, köteles kizárni a lövészetből. A lőtéren nem tartózkodhat olyan személy, aki szeszes italtól befolyásolt állapotú, illetve szervezetében kábítószer vagy pszichotróp anyag van.

 17. Lövészetek alkalmával a lőtéren elsősegély készletet kell tartani. A lőfegyverrel okozott balesetet helye szerint illetékes rendőrkapitánysághoz haladéktalanul be kell jelenteni.

 18. Az elhasznált lőszer mennyiségéről kimutatást kell vezetni.

 

A lőtér üzemben tartójának neve: Szabó Márta

címe: 5241 Abádszalók,  István király út 16.